Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 100 g de agua
- 20 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa de pan
- 250 g de agua
- 1 cucharadita de azúcar
- 20 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para el molde)
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de harina de fuerza
- 2 cucharadas de semillas de amapola
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 488 kJ / 116 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Masa madre de trigo
96h
Pan de molde integral con espinacas
1h 40min
Pan integral con muesli
4h
Pan de leche
2 Std. 20 Min
Pan de nueces
3h 45min
Pan de molde con tomate y semillas de sésamo
3 Std.
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Pan de molde con cerveza negra y mostaza a la antigua
1 Std. 30 Min
Pan integral al vapor
2h
Pan integral de molde
3 Std.
Pan de cinco semillas
1 Std. 50 Min
Pan de molde
3 Std.