Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de harina de repostería
- 75 g de mantequilla en trozos, muy fría
- ½ cucharadita de sal
- 50 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 275 g
- Kalorie
- 4521 kJ / 1080 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 117.1 g
- Tłuszcz
- 62.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1176 mg
Alternatywne przepisy
Masa sablé con cacao
1h
Masa para empanadillas
1 Std. 40 Min
Merengue suizo
10min
Brioche
8 godz.
Bizcocho genovés
1h 50 min.
Masa sablé
1h 50 min.
Pan de leche
2u. 20min
Quiche Lorraine
50min
Masa de pasta fresca
1h
Masa sablé con almendras (sin huevo)
45min
Bechamel
15min
Quiche de puerro y queso gallego
1h