Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de leche
-
20
g de levadura prensada fresca desmenuzada
lub 2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada (8 g) - 350 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 4 huevos
- 60 - 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 170 g de mantequilla en trozos pequeños (y algo más para engrasar)
- 1 yema de huevo ligeramente batida para pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.88 g
Alternatywne przepisy
Baguette
3h 45min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 godz. 30 min
Roscón de Reyes
4h
Masa para empanada con levadura
1h 20min
Masa para empanadillas
1 Std. 40 Min
Masa quebrada
5min
Hojaldre rápido
2h
Pan de leche
2u. 20min
Pan rústico
2h
Panettone con chocolate y naranja
3h 20min
Pan básico
3h 45min
Suizos
2h 30min