Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de mantequilla (congelada en trozos pequeños de 1-2 cm)
- 200 g de harina de repostería (y algo más para espolvorear)
- 90 g de agua fría
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 9117 kJ / 2181 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 143.4 g
- Tłuszcz
- 169.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 102.1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 828.2 mg
Alternatywne przepisy
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 godz. 30 min
Crema pastelera
10min
Masa para empanadillas
1 Std. 40 Min
Masa choux
2h
Brioche
8 godz.
Baguette
3h 45min
Pan rústico
2h
Tarta de manzana
1h
Lazos de brioche y hojaldre
4h 20min
Napolitanas de crema
4u. 45min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6 Std. 40 Min
Profiteroles
2h