![Mousse de frutos rojos Mousse de frutos rojos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/404E5BBE-44E2-42D9-BC22-AFB05C2276BA/Derivates/32718ab2-84a8-4559-b892-6fdc03de6fae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 hojas de gelatina (2 g por hoja)
- 50 g de agua (y algo más para remojar la gelatina)
-
300
g de frutos rojos frescos variados (por ej. fresas, frambuesas)
lub 300 g de frutos rojos congelados variados (por ej. fresas, frambuesas) - 200 g de azúcar
-
250
g de queso quark
lub 250 g de queso ricota - 250 g de nata (mínimo 30% de grasa) fría
- hojas de menta fresca para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1432 kJ / 342 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa bearnesa
15min
Crema catalana
40 min
Tarta de queso al limón con cobertura de mermelada
5h 15min
Sorbete de fruta rápido
10 min
Mousse de chocolate
3h 20min
Tarta de manzana
1 Std.
Helado de frutas
5 min
Sorbete de limón
8 Std. 30 Min
Sabayón
15min
Néctar de frutas
10 min
Aliño de yogur
5 min
Coulis de fruta
10 min