Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di patate a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di olio di oliva + q.b.
-
6
tranci di merluzzo
lub 6 filetti di pesce bianco - 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 150 g di cipolle a metà
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di carote a pezzi
- 50 g di vino bianco
- 400 g di pomodori a pezzi
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 100 g acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce al vapore con verdure miste
1 godz. 20 min
Scaloppine di vitello al limone
25min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25min
Merluzzo con burro agli agrumi
50min
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 min
Pollo con crema di verdure
50min
Salmone in crema di funghi con patate
50min
Insalata di pasta fredda con trota e verdure
45 min
Involtini di vitello
35min
Cernia con salsa mediterranea
40min
Merluzzo con salsa saporita (6 porzioni)
35min
Pesce spada con fagiolini e olive
40min