Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Gruviera a pezzi (opcjonalnie)
Impasto
- 75 g di burro a pezzi + q.b.
- 150 g di farina + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 200 g di pancetta a cubetti
- 4 uova
- 50 g di latte
-
100
g di panna acida
lub 100 g di panna (min. 30% di grassi) - ¼ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fette
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta pasqualina
2h 5 min
Quiche svuotafrigo
40min
Pasta brisée
10min
Quiche ai formaggi e erba cipollina
1h 20min
Quiche Lorraine
45 Min
Pasta al vino
5 dk
Bavarese alle nocciole
7h
Quiche Lorraine (senza glutine)
2 Std.
Quiche ai pomodorini
1小时
Soufflé al formaggio
55min
Tarte tatin di cipolle di Tropea
1 Std. 30 Min
Insalata di verdura e frutta a crudo
10min