Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
-
50
g di strutto di maiale
lub 50 g di burro - 200 g di acqua
- 450 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino raso di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 800 g di bietole, le foglie a strisce (1 cm) e i gambi a pezzi (2 cm)
- 700 g di spinaci freschi, le foglie a strisce (1 cm)
- 100 g di pancetta di maiale
- 120 g di cipollotti a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2402 kJ / 574 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Pasta brisée
10 min
Sformato di verdure
1h 35 min
Pasta sfoglia veloce
2h
Pane rustico
2h
Frittelle di patate
45 min
Verdure ripiene
1h 20min
Grissini stirati
2h
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Piadina romagnola
15 menit
Torta salata con verdure di stagione
1h 25min
Erbazzone reggiano
2h
Soufflé al formaggio
55 Min