Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tuorli
- 300 g di latte a temperatura ambiente
- 50 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 706 kJ / 169 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 Min
Mousse al cioccolato
3h 30min
Crème caramel
3h 45min
Albumi montati a neve
5 min
Zabaione
15min
Bavarese alle nocciole
6h 40min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Crema catalana al cioccolato
50min
Bavarese al mandarino
4 godz. 45 min
Coulis di frutta
10 min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min
Crema Bimby ®
45min