Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di castagne secche sbucciate
- 500 g di latte intero
- 400 g di confettura di marroni
- 30 - 50 g di Rum (opcjonalnie)
- 20 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zabaione
15min
Salame di cioccolato
3 Std. 10 Min
Crostata alle mele
1h
Budino al cioccolato
6 Std. 15 Min
Torta frangipane
1h 25min
Crème caramel
3 godz. 45 min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6 godz. 25 min
Cioccolato plastico
12h
Crema inglese
15min
Bavarese alle nocciole
6 Std. 40 Min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Mousse ai frutti rossi
4h