Urządzenia i Akcesoria
Torta di ricotta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni
Składniki
-
100 g di burro a pezzi + q.b.
-
300 g di farina tipo 00 + q.b.
-
½ limone preferibilmente biologico, la scorza
-
250 g di zucchero
-
1 pizzico di sale
-
3 uova
-
50 g di latte
-
300 g di ricotta
-
50 g di uvetta sultanina (opcjonalnie)
-
½ bustina di lievito in polvere (2 cucchiaini rasi)
-
40 g di lamelle di mandorle, tostate (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
11.2 g
Kalorie
2042 kJ /
488 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
74.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Le mie ricette
198 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Torta di nocciole
50min
Crostata di frutta secca e miele
1h 10min
Crostata alle mele
1h
Torta di mele
1h
Torta marmorizzata
2h
Torta frangipane
1h 25min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Torta stracciatella
50min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10min
Torta di mele e nocciole
1h
Torta al cocco
1h