Torta di ricotta
TM6 TM5

Torta di ricotta

3.6 (145 ocen)

Składniki

  • 100 g di burro a pezzi + q.b.
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza
  • 250 g di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 3 uova
  • 50 g di latte
  • 300 g di ricotta
  • 50 g di uvetta sultanina (opcjonalnie)
  • ½ bustina di lievito in polvere (2 cucchiaini rasi)
  • 40 g di lamelle di mandorle, tostate (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2042 kJ / 488 kcal
Białko
11.2 g
Węglowodany
74.4 g
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy