Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base semifreddo
- 140 g di zucchero
- 40 g di acqua
- 70 g di tuorli d'uovo (4 tuorli circa)
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Base al cioccolato (o caffé)
- 70 g di acqua
- 60 g di zucchero
-
50
g di cacao amaro in polvere
lub 35 g di caffè istantaneo
Preparare il semifreddo
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di gocce di cioccolato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta estiva allo yogurt
6h 15min
Semifreddo veloce al caffè
1h
Mousse all'albicocca
3h 30min
Stecco biscotto
6 godz. 50 min
Crostata alle mele
1h
Gelato al cioccolato
12 Std.
Bavarese alle nocciole
6 Std. 40 Min
Bon bon gelato
5h
Coppetta all'amarena
11h 40min
Salsa al cioccolato
20min
Mousse ai frutti rossi
4 Std.
Tartufi al cioccolato
2sa 45 dk