Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di biscotti secchi
- 80 g di burro morbido a pezzi
-
500
g di yogurt naturale
lub 500 g di formaggio fresco spalmabile (o ricotta) - 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 - 100 g di zucchero, a seconda del gusto personale
- 10 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda e ben strizzati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1348.8 kJ / 322.4 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 186.9 mg
Alternatywne przepisy
Coulis di frutta
10 min
Crostata al moscato e fragole
3 Std. 55 Min
Millerighe alla fragola e cioccolato bianco al profumo di limone
1h 45min
Delizia al cioccolato
40min
Panna cotta
6h 30min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 30min
Mousse ai frutti rossi
4h
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7 Std.
Muffin con gocce di cioccolato
1h
Trancetti cioccolatte
2h
Tartufi al cioccolato
2 Std. 45 Min