Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Porzioni di impasto
- 235 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (20 g)
- 3 cucchiaini di sale
- ½ cucchiaino di zucchero
- 400 g di farina di grano + q.b. per la lavorazione
- 100 g di farina di farro bianca
- 1 cucchiaino di malto in polvere
- 40 g di strutto
Soluzione alcalina e finitura
- 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 50 g di acqua bollente
- sale grosso (ad es. salgemma), per cospargere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa french dressing
20 Min
Salsa cocktail
5 dk
Biscotti soffici al pistacchio
Brak ocen
Pane rustico
2 Std.
Polpette di melanzane
45 Min
Biberli dell'Appenzello
Brak ocen
Torta di Zugo al kirsch
4u.
Maccheroni dell'alpigiano
45 Min
Tagliolini alla zucca
1h 20min
Rotolo all'arancia
30min
Polpette in salsa spagnola
55min
Mandorle ricoperte di cioccolato al caffè
50min