Brezel

Brezel

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
9 pezzi

Składniki

Porzioni di impasto
  • 235 g di acqua
  • ½ cubetto di lievito di birra fresco (20 g)
  • 3 cucchiaini di sale
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • 400 g di farina di grano + q.b. per la lavorazione
  • 100 g di farina di farro bianca
  • 1 cucchiaino di malto in polvere
  • 40 g di strutto
Soluzione alcalina e finitura
  • 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
  • 50 g di acqua bollente
  • sale grosso (ad es. salgemma), per cospargere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 8 g
Kalorie 1099 kJ / 263 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...