Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 300 g di verdure per minestra (ad es. carote, sedano rapa, porro), a pezzi
- 20 g di olio di oliva
- 300 g di pomodori, tagliati a metà
- 1 scatola di pomodori (400 g)
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 20 g di aceto balsamico
- ½ cucchiaino di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 3 rametti di foglia di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa al pomodoro
40min
Salsa al pomodoro
40min
Spezzatino di manzo
1 Std. 50 Min
Crema inglese
15 Min
Torta di pere e vino Porto al vapore
Brak ocen
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1小时
Meringhe affogate
40min
Salsa al pomodoro
25min
Menú completo: lenticchie, filetto di maiale e verdure
2 Std. 40 Min
Peperonata all'orientale con funghi
25min
Torta di mele facile
45 Min
Polpette di carne in salsa di funghi
35min