Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso Gruyère, en trozos (opcjonalnie)
Pasta
- 75 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 150 g de harina
- ½ cucharadita de sal
- 50 g de agua
Relleno
- 200 g de cubos de tocino
- 4 huevos
- 50 g de leche
-
100
g de crème fraîche
lub 100 g de crema ácida - ¼ cucharadita de sal
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa bechamel
15min
Tarta Tatin
1 Std. 15 Min
Quiche Lorraine
1 Std. 20 Min
Quiche de queso feta y jitomate deshidratado
1 godz. 45 min
Galletas con chispas de chocolate
50min
Lasaña de espinaca y queso
2h 45min
Quiche lorraine
45 min
Pasta fresca básica
25min
Quiche de jamón serrano y jitomate
55min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1h
Pasta sable
1 Std. 50 Min
Pasta quebrada
5min