Urządzenia i Akcesoria
Quiche lorraine
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 rebanadas
Składniki
-
50 g de queso Gruyère (opcjonalnie) en trozos
Pasta
-
75 g de mantequilla sin sal en trozos
-
150 g de harina
-
½ cucharadita de sal
-
50 g de agua
Relleno
-
200 g de cubos de tocino
-
4 huevos
-
50 g de leche
-
100 g de crema ácida100 g de crème fraîche
-
¼ cucharadita de sal
-
2 pizcas de pimienta negra molida
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 rebanada
Białko
13 g
Kalorie
1215 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
El Libro Básico
205 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Quiche lorraine
45 min
Quiche de brócoli y salmón
1 godz.
Pasta quebrada
5 min
Risotto con parmesano
30 min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1 godz.
Quiche Lorraine
1 godz. 20 min
Mini quiches de espinaca, ricotta y tocino
40 min
Quiche de setas con guajillo
1 godz. 30 min
Salsa bechamel
15 min
Quiche de jamón serrano y jitomate
55 min
Salsa pesto
10 min
Quiche de queso feta y jitomate deshidratado
1 godz. 45 min