Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso Gruyère, en trozos (opcjonalnie)
Pasta
- 75 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 200 g de harina
- ½ cdita de sal fina
- 35 g de agua
Relleno
- 200 g de cubos de tocino
- 4 huevos
- 50 g de leche
- 100 g de crema
- ¼ cdita de sal fina, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de carne
40 Min
Panqué de plátano
2h 15 min
Quiche de espinacas con tocino
2 godz.
Filete Wellington
2 Std. 10 Min
Quiche de jamón serrano y jitomate
55 min
Hojaldre de pollo
2 godz.
Quiche lorraine
45 min
Tarta de cebolla confitada con queso de cabra
50min
Quiche Lorraine
1h 20 min
Pay de nuez con chocolate
1 Std. 10 Min
Pasta quebrada
5 Min
Pay de limón
3h 30 min