Crepas dulces con piñones, pistaches y especias

Crepas dulces con piñones, pistaches y especias

1.5 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
10 porciones

Składniki

Crepas
  • 55 g de harina de trigo integral
  • 55 g de harina de trigo
  • 170 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 250 g de leche
  • 50 g de azúcar
  • 1 huevo
  • 1 cdita de semillas de hinojo
  • 2 cdas de mantequilla derretida y un poco más para untar el sartén
  • mantequilla para engrasar el sartén
Jarabe perfumado
  • 230 g de azúcar
  • 300 g de agua
  • 4 clavos de olor
  • ¼ cdita de cardamomo en polvo
  • ¼ cdita de semillas de hinojo
  • 30 - 50 g de brandy (opcjonalnie)
    30 - 50 g de coñac
Para servir
  • pistache sin salar pelados y picados, para decorar
  • piñones rosas o blancos, para decorar
  • crema batida fría, para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 10 porciones

Sód 283.7 mg
Białko 30.2 g
Kalorie 10527.4 kJ / 2516.1 kcal
Tłuszcz 100.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 60.7 g
Węglowodany 383.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...