Käsespätzle

Käsespätzle

4.4 524 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Bergkäse in Stücken
    100 g
  • Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
    70 g
  • Gruyère Käse in Stücken
    70 g
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Zwiebelringe
    250 g
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    50 g
  • Eier
    3
  • Salz
    3 TL
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Zwiebeln eine davon halbiert
    2
  • Butterschmalz
    50 - 60 g
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    1 EL
  • Pfeffer, frisch gemahlen nach Geschmack
    ¾ - 1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 694 kcal / 2903 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 2199 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...