Wersje kompatybilne
Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mantou Buns
- 1 ½ tsp dried yeast, active
- 40 g brown sugar
- 240 g water
- 500 g white flour, plus extra to dust
- 10 g vegetable oil, plus extra to grease
- 1 tsp salt
Butternut Squash Soup
- 30 g unsalted butter, cubed (2.5 cm)
- 30 g brown onion
- 400 g butternut squash, peeled, de-seeded, cubed (5 cm)
- 100 g floury potatoes, peeled, cubed (2.5 cm)
- 60 g cashew nuts, raw
- 700 g water (see Tip)
- ground white pepper, to taste
- salt, to taste
- mixed fresh herbs, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1014 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 200 mg
Alternatywne przepisy
Braided Milk Bread (TM5/6 Metric)
2h 20min
Creamy Mushroom Soup
25 min
Focaccia with Onions (TM5 Metric)
1 godz. 30 min
Focaccia with Onions
1 godz. 30 min
Brioche
8h
Mantou Buns with Soya Milk (TM6 Metric)
1 Std. 35 Min
Sweet and Sour Pork Ribs (TM5 Metric)
30 min
Mantou Buns with Soya Milk (TM5 Metric)
1 Std. 35 Min
Mantou Buns with Butternut Squash Soup (TM6 Metric)
55 Min
Braided Milk Bread
2h 20min
Sweet and Sour Pork Ribs (TM5/6 Metric)
30 min
Mantou Buns with Butternut Squash Soup
55 Min