Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric)

Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric)

4.4 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 portions

Składniki

Mantou Buns
  • brown sugar
    40 g
  • water
    240 g
  • dried yeast active
    1 ½ tsp
  • vegetable oil plus extra to grease
    10 g
  • salt
    1 tsp
  • white flour plus extra to dust
    500 g
Butternut Squash Soup
  • brown onion
    30 g
  • water (see Tip)
    700 g
  • unsalted butter cubed (2.5 cm)
    30 g
  • butternut squash peeled, de-seeded, cubed (5 cm)
    400 g
  • floury potatoes peeled, cubed (2.5 cm)
    100 g
  • cashew nuts, raw
    60 g
  • salt to taste
  • ground white pepper to taste
  • fresh mixed herbs to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 200 mg
Białko 6 g
Kalorie 1014 kJ / 242 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...