Mantou Buns with Butternut Squash Soup

Mantou Buns with Butternut Squash Soup

4.4 85 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 portions

Składniki

Mantou Buns
  • active dry yeast
    1 ½ tsp
  • brown sugar
    1 ½ oz
  • water
    8 ½ oz
  • all-purpose flour plus extra to dust
    18 oz
  • vegetable oil plus extra to grease
    2 tsp
  • salt
    1 tsp
Butternut Squash Soup
  • unsalted butter cold, cubed (1 in.)
    1 oz
  • yellow onion
    1 oz
  • butternut squash peeled, de-seeded, cubed (2 in.)
    14 oz
  • russet potatoes peeled, cubed (1 in.)
    3 ½ oz
  • raw cashews
    2 oz
  • water (see Tip)
    24 oz
  • salt to taste
  • white pepper to taste
  • mixed fresh herbs to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 200 mg
Białko 6 g
Kalorie 1014 kJ / 242 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...