Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mantou Buns
- 1 ½ tsp active dry yeast
- 1 ½ oz brown sugar
- 8 ½ oz water
- 18 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 2 tsp vegetable oil, plus extra to grease
- 1 tsp salt
Butternut Squash Soup
- 1 oz unsalted butter, cold, cubed (1 in.)
- 1 oz yellow onion
- 14 oz butternut squash, peeled, de-seeded, cubed (2 in.)
- 3 ½ oz russet potatoes, peeled, cubed (1 in.)
- 2 oz raw cashews
- 24 oz water (see Tip)
- salt, to taste
- white pepper, to taste
- mixed fresh herbs, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1014 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 200 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric)
55 Min
Creamy Mushroom Soup
25min
Creamy Orange and Pineapple Jello Mold
4u. 20min
Lemonade
5min
Braided Milk Bread (TM5/6 Metric)
2 Std. 20 Min
Mantou Buns with Soya Milk
1 Std. 35 Min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6)
45 Min
Mantou Buns with Butternut Squash Soup (TM6 Metric)
55 Min
Homemade Lemonade (TM5/6 Metric)
10min
Braided Milk Bread
2 Std. 20 Min
Buttermilk Mashed Potatoes
35 min
Homemade Lemonade
10min