Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Weizenmehl, universal
- 125 g Weichweizengrieß
- 250 g Schlagobers
- 4 Nelken
- ½ Zimtstange
- 25 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- ½ TL Salz
- Rosinen, zum Servieren
- Staubzucker, zum Servieren
- Zimt, gemahlen, zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1423 kJ / 340 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Grießkoch mit Orangenfilets
20 Min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Eiernockerl
30min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Germknödel
1小时
Salzburger Nockerl
30min
Schinkenfleckerl überbacken
1 Std. 10 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35min
Bröselknödel
40min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min