Urządzenia i Akcesoria
Fedlkoch
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 35 min
6 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, universal125 g
-
Weichweizengrieß125 g
-
Schlagobers250 g
-
Nelken4
-
Zimtstange½
-
Zucker25 g
-
Vanillezucker10 g
-
Salz½ TL
-
Rosinen zum Servieren
-
Staubzucker zum Servieren
-
Zimt, gemahlen zum Servieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1423 kJ /
340 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießkoch mit Orangenfilets
20 min
Osterpinzen
2 godz. 50 min
Bröselknödel
40 min
Nusszwieback
7 godz. 50 min
Kipferlkoch mit Vanilleobers
55 min
Powidl
8 godz.
Eiernockerl
30 min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Reisfleisch
2 godz. 20 min
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 godz. 10 min
Germknödel
1 godz.