Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta al cioccolato
- 8 albumi (300 g circa)
- 85 g di zucchero
- 280 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
-
140
g di nocciole sgusciate
lub 140 g di mandorle pelate - 10 tuorli (185 g circa)
Ganache
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 ½ cucchiaino di colorante alimentare in gel nero (5-6 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Torta ai tre cioccolati
5 Std. 20 Min
Torta di crêpes tiramisù
6 Std. 30 Min
Torta pan di zenzero e cioccolato
1 godz. 40 min
Torta crema e cioccolato
1h 35min
Mini millefoglie fragole e sambuco
3h 30min
Maxi cannoncino ripieno
6 Std. 30 Min
Tortina monoporzione cioccolato e fragole
50 dk
Cupcake ragnatela
1 godz. 30 min
Dita mostruose
4sa
Torta a scacchi
7sa
Crostata al cioccolato e salsa al caramello
1 godz. 40 min
Torta in tazzina (senza lattosio)
25 min