Torta bara al cioccolato
TM5 TM6

Torta bara al cioccolato

3.8 (12 ocen)

Składniki

Torta al cioccolato

  • 8 albumi (300 g circa)
  • 85 g di zucchero
  • 280 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 140 g di nocciole sgusciate
    lub 140 g di mandorle pelate
  • 10 tuorli (185 g circa)

Ganache

  • 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 ½ cucchiaino di colorante alimentare in gel nero (5-6 g)

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1900 kJ / 454 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
36 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy