Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta al cioccolato
- 8 albumi (300 g circa)
- 85 g di zucchero
- 280 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
-
140
g di nocciole sgusciate
lub 140 g di mandorle pelate - 10 tuorli (185 g circa)
Ganache
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 ½ cucchiaino di colorante alimentare in gel nero (5-6 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Biscotti ricoperti di cioccolato
1hod. 40min
Naked cake al cioccolato
4u.
Dolce riccio
1h 20min
Gelato biscotto gianduia
7h
Torta tripla al cioccolato
3h 55min
Praline al cioccolato
1 Std. 25 Min
Torta ovetto fondente
1 Std. 30 Min
Torta party-pops
2小时 10 分钟
Mini muffin con frosting al mascarpone
1小时
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1小时
Torta al cioccolato
1小时
Torta chocolat
1小时