Torta bara al cioccolato

Torta bara al cioccolato

3.8 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
16 fette

Składniki

Torta al cioccolato
  • 8 albumi (300 g circa)
  • 85 g di zucchero
  • 280 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 140 g di nocciole sgusciate
    140 g di mandorle pelate
  • 10 tuorli (185 g circa)
Ganache
  • 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 ½ cucchiaino di colorante alimentare in gel nero (5-6 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 7 g
Kalorie 1900 kJ / 454 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...