Spaghetti paurosi con polpettine occhio

Spaghetti paurosi con polpettine occhio

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Polpette occhio
  • 1000 g di acqua
  • 85 g di quinoa rossa
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale
  • ¼ cucchiaino di semi di finocchio
  • 15 g di erbe aromatiche fresche miste
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • ½ cucchiaino di peperoncino di cayenna secco (opcjonalnie)
  • 1 spicchio di aglio
  • 550 g di petto di tacchino a pezzi
  • 1 uovo, grande (63-73 g)
  • 25 - 35 olive nere denocciolate a rondelle
Salsa al pomodoro
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 800 g di passata di pomodoro
Spaghetti
  • 1200 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 320 g di spaghetti al nero di seppia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 33 g
Kalorie 2096 kJ / 501 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...