Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto alla mandorla
- 130 g di zucchero
- 225 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo, grande (63-73 g)
- 1 cucchiaino di estratto di mandorla naturale (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 pizzico di sale
- 400 g di farina tipo 00
- 46 mandorle a lamelle
Terminare la preparazione
-
200
g di gelatina di uva
lub 200 g di confettura di fragole
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 393 kJ / 94 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Strüdel mummia alla zucca e cioccolato
2h
Glassa di zucchero
10 min
Tortina monoporzione cioccolato e fragole
50min
Cupcake ragnatela
1hod. 30min
Torta bara al cioccolato
2h 20 min
Cioccolato plastico
12hod.
Cake pops natalizie
4h
Dita di strega
1h 15min
Meringhette fantasma
12j 30 menit
Cream tart
4h
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50min
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4h 30 min