Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto alla mandorla
- 130 g di zucchero
- 225 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo, grande (63-73 g)
- 1 cucchiaino di estratto di mandorla naturale (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 pizzico di sale
- 400 g di farina tipo 00
- 46 mandorle a lamelle
Terminare la preparazione
-
200
g di gelatina di uva
lub 200 g di confettura di fragole
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 393 kJ / 94 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Biscotti da appendere
3h 10min
Glassa di zucchero
10min
Cupcake ragnatela
1h 30min
Cuori di frolla alla fragola (per 2 persone)
1h 10 min
Cake pops
4 Std. 25 Min
Dita di strega
1h 15 min
Tartufi al cioccolato fondente
6 Std. 40 Min
Biscotti di Halloween con crema di cioccolato
2h
Cookies alle gocce di cioccolato
50 min
Profumo di cannella
1h 45 min
Chocolate muffin
35 min
Tartufi al cioccolato
2u. 45min