Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Rotwein
- 100 g Portwein, rot
- 250 g Wasser
- 300 g Zucker
- 2 Zimtstangen
- 2 Sternanise
- 2 Stück Bio-Orangenschale (1 x 3-4 cm)
- 4 Birnen, festfleischig (à ca. 200 g), geschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1152 kJ / 583 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1060 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steirisches Krenfleisch
2h 45min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7u. 10min
Weißwurst im Glas
14 Std. 30 Min
Sous-vide Schweinsbäckchen in Rotwein
8h 45min
Glasierte Karotten mit Honig
1 godz. 20 min
Bouillabaisse
1h 25min
Melanzani-Rotwein-Relish
1 godz. 30 min
Bellinimark
1 godz. 45 min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 min
Kernölmayonnaise
10min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 min
Apfelkren
40 min