Urządzenia i Akcesoria
Risotto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
de parmesan coupé en morceaux (3 cm)40 g
-
échalote (env. 30 g)1
-
de beurre en morceaux40 g
-
d'huile d'olive extra vierge10 g
-
de riz spécial risotto (Carnaroli, Arborio par ex.), 14-15 minutes de cuisson (voir "Conseil(s)")320 g
-
de vin blanc sec60 g
-
d'eau720 g
-
cube de bouillon de volaille de viande ou de légumes1
-
de sel à ajuster en fonction des goûts½ - 1 c. à café
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
444.1 kcal /
1858.1 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
66.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
595.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Basiques - Plats traditionnels
12 Przepisów
Francja
Francja

Choix des portions - Best of
100 Przepisów
Francja
Francja

J'adopte le fait maison au quotidien
33 Przepisy
Francja
Francja

Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania

Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria

Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks

Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria

Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja

Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja

Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada