Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 130 g manteiga
- 70 g água
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
Recheio
- 10 g salsa
- 500 g cebola cortada em pedaços
- 125 g pimento verde
- 20 g azeite
- 20 g manteiga
- 500 g tomate em pedaços
- 200 g bacalhau demolhado e desfiado, bem espremido
- 1 pitada de pimenta
- 25 g amêndoa laminada
- 25 g sultanas
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2347.7 kJ / 561.1 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 350.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cubos de peixe panados com salada quente de feijão e curgete
45min
Piza com base de lentilhas
30min
Caldo verde
40min
Piza Big Mac
1 Std. 30 Min
Bolo salgado Mediterrânico
50min
Bolo Capuccino
50min
Menu: Ratatouille, legumes com grão e ovos e molho de espargos
1 Std.
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Batatinhas crocantes de amêndoa
2h
Empada Galega
35min
Bolo de chocolate sem farinha com frutos silvestres
1 Std. 30 Min
Bolo com recheio de champanhe
55 min