Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 130 g manteiga
- 70 g água
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
Recheio
- 10 g salsa
- 500 g cebola cortada em pedaços
- 125 g pimento verde
- 20 g azeite
- 20 g manteiga
- 500 g tomate em pedaços
- 200 g bacalhau demolhado e desfiado, bem espremido
- 1 pitada de pimenta
- 25 g amêndoa laminada
- 25 g sultanas
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2347.7 kJ / 561.1 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 350.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de iogurte e ameixa
50min
Quadrados de maçã
1h
Pão ralado com anchovas
5min
Esparguete à Nerano
30min
Ninhos da Páscoa de merengue
3h 20 min
Macarons em forma de coração
1hod. 30min
Tarteletes de clementinas
40min
Tarte intensa de chocolate
2j 30 menit
Bolo salgado de bacon e tâmaras
1h
Tarte gelada de café
5 godz.
Peito de frango gratinado com molho de tomate seco
1h
Cannelloni de frango com requeijão
1hod. 30min