Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g amêndoa s/ pele
- 50 g tâmaras s/ caroço
- 150 g maçã s/ casca
- 30 g xarope de ácer
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 15 g amido de milho
Massa
- 100 g açúcar
-
200
g manteiga fria, cortada em pedaços
lub 50 g crème-fraîche e 150 g de manteiga - 370 g farinha p/ bolos, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
- 1 ½ c. chá de açúcar baunilhado
- 10 g corante alimentar, 2,5 g de cada cor (4 cores diferentes)
- Leite q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 818.7 kJ / 195.7 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 13.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto cremoso de cogumelos e camarão
1h
Pão-de-ló de chocolate
1h
Sopa de batata e abóbora com camarão
45min
Papas de aveia com abacate e ovo
30min
Bolo podre
55min
Refresco de café
5 Min
Zoodles à Carbonara - TM5
Brak ocen
Bulgur de laranja com legumes assados - TM6
Brak ocen
Rolos primavera com legumes - TM6
1h
Marinada jamaicana para frango
10min
Arroz carolino com refogado de alho
40min
Batido de framboesa, lima e aveia
5 Min