Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Gnocchi, aus dem Kühlregal
- 50 g Bergkäse, in Stücken
- 300 g Wirsing, in Stücken
- 20 g neutrales Öl
- 180 g Zwiebeln, geachtelt
- 1 Knoblauchzehe, in dünnen Scheiben
- 150 g Milch
- 150 g Frischkäse
- 1 ¼ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 100 g Trauben, rot, kernlos, halbiert
- 125 g Camembert, in Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2426 kJ / 580 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1 Std.
Sauerkraut-Rösti-Auflauf
1 Std.
Wirsing-Lachs-Lasagne
1h 20min
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1 godz. 25 min
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
1 godz. 30 min
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1 godz. 30 min
Herzhafter Rotkohl-Birnen-Strudel
2 godz. 40 min
Überbackene Risoni mit Gemüse
1 godz. 30 min
Rote-Bete-Schmarrn mit Knoblauchdip
50min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1 Std.
Pasta mit Wirsing-Pilz-Sauce
40min
Mediterraner Ciabatta-Auflauf
35 Min