Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 250 g Risoni-Nudeln
- 1 rote Zwiebel, klein, halbiert
- 70 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint
- 1 Dose Mais, klein (Abtropfgew. 165 g ), abgetropft
- 200 g Feta, grob zerbröselt
- 1 Dose Cannellini-Bohnen (Abtropfgew. 240 g), abgetropft
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 30 g Olivenöl
- 15 g Weißweinessig
- 30 g Honig
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1679 kJ / 401 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsensalat
35 Min
Bunter Graupensalat
40 min
Reissalat mit Paprikadressing
30 min
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30 min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 Min
Konfettisalat
2h 45 min
Ligurischer Nudelsalat
35 Min
Weizen-Ofengemüse-Salat
1j
Pesto-Weizen-Salat
30 min
Risoni-Salat mit Feta und Oliven
1 Std. 40 Min
Quinoa-Tabouleh
40 min
Erbsen-Nudel-Salat
2h 15 min