Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g kırmızı soğan, ikiye bölünmüş
- 140 g biber, parçalara bölünmüş (4 cm)
- 180 g salatalık, dilimlenmiş (3 cm)
- 1 olgun avokado, kabukları soyulmuş, dörde bölünmüş
- 12 - 15 dal karışık taze ot, sadece yaprakları (örn. maydanoz, dereotu, fesleğen)
- 3 yk zeytinyağı
- 4 tk limon suyu
- 2 yk hardal
- 2 ½ tk tuz
- ¼ tk pul biber
- 1350 g su
- 600 g derisiz, kılçıksız somon, kuşbaşı doğranmış (3 cm)
- 1 - 2 tutam tuz
- 320 g kurutulmuş makarna, kısa (örn. penne)
- ince rendelenmiş limon kabuğu, süslemek için
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2070 kJ / 494.8 kcal
- Białko
- 37.1 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 268.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surumi ve Krem Peynirli Sushi
1h 20min
Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler
50 Min
Domates Soslu ve Enginarlı Cannelloni
1h 35min
Buharda Tavuklu Akdeniz Salatası
1 Std. 10 Min
Tavuklu Buddha Bowl
1 Std.
Körili Tavuklu Wrap
50 Min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 Std.
Miso Çorbası, Sakeli Deniz Ürünleri ve Pilav
1 Std. 10 Min
Mantarlı ve Tulum Peynirli Bulgur Pilavı
20min
Marine Somon, Kişnişli Mayonez
1 Std.
Yoğurtlu Pancar Ezmesi
10 Min
Tavuk, Mantar ve Yeşil Fasülyeli Makarna
40min