Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
360 - 380
g konserve kuru fasulye, süzdürülmüş ve yıkanmış
lub haşlanmış kuru fasulye (bk. öneri) - 100 g un
- 90 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 yumurta
- ½ demet dereotu yaprağı
- ½ demet maydanoz, sadece yaprakları
- 4 - 5 yk zeytinyağı
- 2 yk susam (opcjonalnie)
- 4 tk kabartma tozu (yakl. 10 g'lık 1 küçük paket)
- 1 tk tuz
- 1 tk kimyon
- ¼ tk karabiber
- ½ tk toz tatlı kırmızı biber
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 5788 kJ / 1384 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 117 g
- Błonnik
- 31 g
Alternatywne przepisy
Taze Otlu, Glütensiz Kırmızı Mercimek Keki
25h 10min
Kavrulmuş Soğanlı Bol Mercimekli Pilav (Mujadarrah)
1 Std. 5 Min
Mercimekli Enginarlı Tavuklu Semizotu Salatası
4h 45min
Domatesli Nohutlu Pankek
40min
Armut ve Nar ile Buharda Pancar Püresi
1 Std. 5 Min
Közlenmiş Biberli ve Maydanozlu Pesto
5 Min
Spagetti Carbonara
40min
Sicilya Usulü Jumbo Karides Salatası
Brak ocen
Sebze Çorbası, Buharda Yumurtalı Ispanak
Brak ocen
Kırmızı Orman Meyveleri Likörü
25min
Yer Fıstıklı Bar
1h 30 min
Patlıcanlı ve Bademli Dip
20min