Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g su
- 1 tk tuz
-
150
g buğday
lub kavuzlu buğday - 200 g kapya biber, küp küp doğranmış (yakl. 0.5 cm)
- 300 g tavuk göğsü, şeritler halinde kesilmiş (yakl. 5 cm x 1 cm)
- 50 g sızma zeytinyağı
- 2 tutam toz karabiber
- 40 g badem
- 40 g soğan
- 4 - 5 dal taze ot (örn. kişniş, maydanoz), sadece yaprakları
-
20
g şarap sirkesi
lub 20 g balzamik sirke - 20 g limon suyu (opcjonalnie)
- tuz, tat vermek için ekstra tuz
- toz karabiber, tat vermek için ekstra karabiber
- 60 g körpe roka
-
20
g dolmalık fıstık
lub 20 g herhangi bir kabuksuz kuruyemiş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kore Usulü Kızarmış Tavuk
4h
Simit
2h 10 min
Kısır
30 min
Arpa Şehriye Pilavı
1h
Somon, Kinoa, Beyaz Peynir ve Karışık Sebzeli Salata
50 min
Vakumda Pişmiş Armut ve Tarçın Sos
Brak ocen
Domates ve Mercimekli Fırınlanmış Yumurta
45 Min
Mini Focaccia
3h 30min
Pirinç salatası
1h
Bulgurlu Soğuk Çorba
20 Min
7 Baharatlı Tavuk ve Pilav
35 Min
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40 min