Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan peyniri, parçalara bölünmüş (2 cm) (opcjonalnie)
- 200 g kereviz sapı, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 250 g havuç, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 100 g domates, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 150 g kabak, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 1 diş sarımsak
- 50 g mantar, ikiye bölünmüş
- 1 kuru defne yaprağı (opcjonalnie)
- 6 dal karışık taze ot (ör. fesleğen, adaçayı, biberiye), sadece yaprakları
- 4 dal maydanoz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 120 g tuz, iri taneli
- 1 yk zeytinyağı
-
30
g su
lub 30 g sek beyaz şarap
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 2226 kJ / 533 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 18.4 g
Alternatywne przepisy
Mantarlı Risotto
40 Min
Tavuk Bulyon
45 Min
Kremamsı bezelye çorbası
40 Min
Quark
15 Std. 20 Min
Meksika Fasulyeli Domatesli Çorba
30 Min
Zencefilli Bezelye Çorbası
45 Min
Somon Tartar
10 min
Ton Balıklı Ezme
10 min
Kuşkonmazlı Kabaklı Makarna
30 Min
Et Bulyon
45 Min
Kremalı Kabak Çorbası
25 Min
Labneli Pratik Kabak Çorbası
25 Min