Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 64 oz beef short ribs, bone in
- 1 ½ tsp salt, divided, plus extra to season, to taste
- 1 tsp ground black pepper, plus extra to season, to taste
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, peeled, cut into pieces
- 2 oz celery, cut into pieces
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 1 tbsp tomato paste
- 1 tbsp all-purpose flour
- 10 oz Chianti wine
- 1 tbsp cornstarch
- 1 tbsp water
- 10 oz beef stock
- ¼ tsp dried thyme
- ½ tbsp dried oregano
- ¼ tsp dried rosemary
- 1 tbsp dried parsley
- 1 tbsp dark brown sugar
- ½ oz unsalted butter
- 50 oz water
- cherry tomatoes on the vine, blistered (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3573 kJ / 854 kcal
- Białko
- 84 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1387 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Mushroom Soup
25min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Quick Cheese Soufflés
45min
Spaghetti Carbonara
40min
Sautéing Chicken Strips with Pancetta
15min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3u. 35min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30min
Roasted Pork Loin (Betty)
1h 35min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 godz. 45 min
Pork Tenderloin with Whiskey Honey Sauce
35min
Vegetable Stock Paste
45min
Sous-vide Steak
1h 30min