Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 64 oz beef short ribs, bone in
- 1 ½ tsp salt, divided, plus extra to season, to taste
- 1 tsp ground black pepper, plus extra to season, to taste
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, peeled, cut into pieces
- 2 oz celery, cut into pieces
- 1 garlic clove
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 tbsp all-purpose flour
- 1 tbsp tomato paste
- 10 oz Chianti wine
- 1 tbsp cornstarch
- 1 tbsp water
- 10 oz beef stock
- 1 tbsp dark brown sugar
- 1 tbsp dried parsley
- ¼ tsp dried thyme
- ½ tbsp dried oregano
- ¼ tsp dried rosemary
- ½ oz unsalted butter
- 50 oz water
- cherry tomatoes on the vine, blistered (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3573 kJ / 854 kcal
- Białko
- 84 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1387 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and Sour Pork Ribs
30min
Coq au Vin
1h 40min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3h 35min
Baby Back Ribs with Chipotle BBQ Sauce
1 godz. 30 min
Sea Bass with Miso Butter, Mashed Potatoes and Beans
50min
Caesar Salad
30min
Beef Stroganoff
1h
Cholent
4 Std. 50 Min
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45min
Meatballs with Romesco Sauce
1h 40min
Barley Risotto with Beef Short Ribs
3 godz. 20 min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4h 35 min