Biltmore Chianti Glazed Beef Short Ribs

Biltmore Chianti Glazed Beef Short Ribs

4.4 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portions

Składniki

  • beef short ribs, bone in
    64 oz
  • salt divided, plus extra to season, to taste
    1 ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to season, to taste
    1 tsp
  • yellow onions cut into pieces
    4 oz
  • carrots peeled, cut into pieces
    2 oz
  • celery cut into pieces
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • all-purpose flour
    1 tbsp
  • tomato paste
    1 tbsp
  • Chianti wine
    10 oz
  • cornstarch
    1 tbsp
  • water
    1 tbsp
  • beef stock
    10 oz
  • dark brown sugar
    1 tbsp
  • dried parsley
    1 tbsp
  • dried thyme
    ¼ tsp
  • dried oregano
    ½ tbsp
  • dried rosemary
    ¼ tsp
  • unsalted butter
    ½ oz
  • water
    50 oz
  • cherry tomatoes on the vine blistered (see Tip)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1387 mg
Białko 84 g
Kalorie 3573 kJ / 854 kcal
Tłuszcz 46 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...