Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asado
- 1800 - 2000 g de paletilla de cerdo fresca deshuesada, con piel
- 2 - 3 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 50 g de mantequilla
- 50 g de azúcar moreno
- 50 g de zumo de limón
- 100 g de zumo de piña
- 25 g de mostaza de Dijon
- 80 g de miel
- 800 g de patatas en dados (2-3 cm)
- 400 g de leche
- 1 cucharadita de sal
Puré de patata
- 30 g de mantequilla
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Redondo de ternera al whisky con patatas
2 Std. 40 Min
Filetes de ternera al vino
25min
Salisbury steak
50min
Ternera Stroganoff
1h
Cordero especiado con frutos secos (Cocción lenta)
2h 10min
Ossobuco de ternera con risotto al azafrán (Cocción lenta)
4 Std. 15 Min
Entraña de ternera al chimichurri
30min
Carbonade flamande (Bélgica)
1 Std. 40 Min
Gulash con cerveza
1 Std. 10 Min
Ternera al chilindrón con cuscús
45min
Ternera en salsa con glaseado (Cocción lenta)
4h
Albóndigas con salsa de vino tinto
40min