Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 naranjas
- 1 pato (entero), sin vísceras (aprox. 1,5-2 kg)
- 2 tiras de piel de limón
- 2 clavos
- 10 granos de pimienta negra
- 2 palos de canela (de aprox. 8 cm)
- 200 g de zumo de naranja recién exprimido
- 20 g de miel de azahar
- 100 g de licor de naranja (tipo Cointreau®)
- 20 g de salsa de soja
- 1 cucharada de vinagre
- 1 ½ cucharadas de extracto de buey
- 1000 g de agua
- 20 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1936 kJ / 463 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conejo picante con cebolla roja y cerveza
45min
Cochinillo con chucrut y salsa de mandarina
27h 30 min
Conejo a la cazadora
50 Min
Conejo en doble cerveza
5h
Pierna de cordero asada con patatas, calabaza y salsa de menta (MEATER)
2 Std.
Alitas de pollo picantes con algas wakame
45min
Krustenbraten mit Malzsauce (panceta asada con corteza crujiente)
2 godz. 50 min
Cordero con manzanas
1 Std. 45 Min
Magret de pato en papillote con salsa de naranja (Magret de canard en papillote, sauce à l'orange)
2 Std. 15 Min
Caldereta de cordero (Cocción lenta)
3h 45 min
Conejo al curry con manzana
45min
Conejo con mojo picón
20min