Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 naranjas
- 1 pato (entero), sin vísceras (aprox. 1,5-2 kg)
- 2 tiras de piel de limón
- 2 clavos
- 10 granos de pimienta negra
- 2 palos de canela (de aprox. 8 cm)
- 200 g de zumo de naranja recién exprimido
- 20 g de miel de azahar
- 100 g de licor de naranja (tipo Cointreau®)
- 20 g de salsa de soja
- 1 cucharada de vinagre
- 1 ½ cucharadas de extracto de buey
- 1000 g de agua
- 20 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1936 kJ / 463 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de cordero con berenjenas
1h
Perdices confitadas
26u. 30min
Perdices con salsa de chocolate
3 Std.
Conejo con mojo picón
20min
Conejo en escabeche
48h 50min
Rissois de berberechos
2h
Nems de confit de pato con salsa agridulce de higos
50min
Ossobuco a la milanesa
1 Std. 10 Min
Terrinas de foie trufado
74h
Picantones a la cerveza
2h
Codornices en escabeche de boletus
25h
Conejo a la cazadora
50min