Rotes Thai-Curry mit Geflügel
TM6 TM5

Rotes Thai-Curry mit Geflügel

4.6 (1.7K ocen)

Składniki

  • 150 g Auberginen, gewürfelt
  • 1 ½ TL Salz
  • 50 - 70 g rote Currypaste nach Geschmack
  • 400 g Kokosmilch
  • 100 g Wasser
  • 150 g grüne Bohnen, in Stücken (3 cm)
  • 80 g rote Paprika, in Streifen
  • 500 g Putenbrust, ohne Haut, gewürfelt (3 x 3 cm)
    lub 500 g Hähnchenbrustfilet, ohne Haut, gewürfelt (3 x 3 cm)
  • 30 g Fischsauce
    lub 30 g Austernsauce
  • 40 g Zucker
  • 30 g Limettensaft
    lub 30 g Zitronensaft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1685 kJ / 406 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy