Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1 - 2
frische Chilischoten, entkernt
lub 1 - 2 TL Pul Biber (Chiliflocken) - ½ Bund glatte Petersilie, ohne Stiele
- 100 g Knoblauchzehen (2-3 Knollen)
- 500 g Olivenöl, extra vergine
- 2 TL Salz
- 100 - 130 g Zitronensaft nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli-Salat mit Mozzarella-Sauce
3 Std.
Knoblauch-Spaghetti mit Robiola, Basilikum-Tomaten-Sauce und Ofentomaten
1 Std. 20 Min
Spaghettini aglio olio mit Cherry-Tomaten
25 Min
Tomatensauce
30 Min
Tomaten-Knoblauch-Pasta
30 Min
Aglio e Olio
10 Min
Pasta all´arrabiata
30 Min
Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse
45 Min
Parmesan-Pasta
30 Min
Pasta alla Putanesca
45 Min
Farfalle mit Vier-Käse-Sauce
20 Min
Frische Tomaten-Pasta
25 Min