![Aglio e Olio für Spaghetti Aglio e Olio für Spaghetti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2CFC8E64-16E9-4AAF-A2C6-BC3C31455F83/Derivates/242ABB02-0A3E-495A-A9C7-473C3B24CC2D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1 - 2
frische Chilischoten, entkernt
lub 1 - 2 TL Pul Biber (Chiliflocken) - ½ Bund glatte Petersilie, ohne Stiele
- 100 g Knoblauchzehen (2-3 Knollen)
- 500 g Olivenöl, extra vergine
- 2 TL Salz
- 100 - 130 g Zitronensaft nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle mit Pilzen
1h
Kartoffelsalat Badische Art
6h
Parmesan-Pasta
30min
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30min
Tagliolini mediterran mit Schwertfisch
20 Min
Bandnudeln mit Steinpilzen
1h
Knoblauch-Chili-Vinaigrette
5min
Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse
45 min
Spaghettini aglio olio mit Cherry-Tomaten
25min
Pasta all´arrabiata
30min
Aglio e Olio
10min
Tomaten-Knoblauch-Pasta
30min