Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zucker
- 200 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 100 g Sahne
- 4 Eier, getrennt (siehe Tipp)
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Bayerische Creme
8 godz.
Zitronensorbet
8 godz. 30 min
Schokoladen-Mousse
5 Min
Panna Cotta
5 Std.
Fruchtsorbet, schnell
10 Min
Karamellcreme (Flan)
3 Std.
Lebkuchenparfait
8 Std. 15 Min
Schokoladenmousse marmoriert
8 godz. 35 min
Weiße Schokoladenmousse
5 Std. 30 Min
Beerenmousse
5 Std.
Fruchtsauce
10 Min
Schokoladenmousse, schnell
10 Min