Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g Wasser
- 1200 g Kartoffeln, klein, festkochend, ungeschält (z.B. Drillinge), siehe Tipp
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 35 g Essig (z.B. Kräuteressig)
- 30 g Öl
- 1 TL Senf, mittelscharf (z.B. Dijon-Senf)
- 1 TL Salz
- 1 Msp. Muskat
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 792 kJ / 189 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Senf-Balsamico-Dressing
10 min
Schwäbischer Kartoffelsalat
3h
Tomatensauce
40min
Kartoffelsalat
3 Std. 10 Min
Kartoffelsalat
1h 30min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Reissalat mit Ei und Thunfisch
1h
Bayerischer Kartoffelsalat
15min
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30min
Kartoffelsalat für Eilige
45min
Bayrischer Kartoffelsalat
10 min
Salatsauce für Blattsalate
10 min