Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g banana cortada em pedaços
- 160 g leite
- 15 g mel
- 1 c. chá de fermento de padeiro seco (7 g)
- 150 g farinha de centeio, mais q.b. p/ polvilhar
- 180 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 15 g sementes de papoila
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1070 kJ / 256 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Pão norueguês
55min
Pão da terra
1h 35min
Pão de iogurte
50 Min
Pão rápido com manteiga de caju
55min
Pão de manteiga e nozes sem glúten
1 Std. 30 Min
Pãezinhos de cereais
2 Std.
Pão de espelta e trigo sarraceno
1h 55 min
Pão de milho
1 Std. 20 Min
Pão de especiarias
45min
Pão de centeio e noz
1h 25min
Bolo de aveia e frutos secos
1 Std. 20 Min