Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g coentros
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 250 g cenoura cortada em pedaços
- 25 g azeite
- 500 g feijão-frade cozido e escorrido
- 1 c. chá de sal
- 650 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 670.9 kJ / 160.3 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 427.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35 min
Sopa do campo
40 min
Sopa de feijoca com agrião
40 min
Sopa de feijão branco e tomate
30 min
Sopa 2 feijões
45 min
Sopa rica
1 godz. 10 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de entulho
1 godz. 30 min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de grão e coentros
40 min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 min