Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g grão-de-bico cozido escorrido
- 120 g cebola cortada em quartos
- 135 g alho-francês cortado em pedaços
- 70 g cenoura
- 275 g curgete cortada em pedaços
- 15 g coentros
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 700 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g agrião, só as folhas
- Azeite q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 680.4 kJ / 162.6 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 568.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de feijão encarnado e nabiças
35 Min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 Min
Sopa de grão e coentros
40 Min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 Min
Sopa de feijão-frade e agrião
30 Min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 Min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 Min
Creme de coentros sem batata
30 Min
Sopa de grão com espinafres
40 Min
Sopa do campo
40 Min
Sopa de agriões
40 Min
Creme de espinafres
40 Min