Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola
- 3 dentes de alho
- 30 g azeite
- 150 g nabo cortado em pedaços
- 200 g curgete cortada em pedaços
- 400 g feijão-frade cozido, escorrido
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g espinafres
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 555.1 kJ / 132.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 237.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa do campo
40 min
Juliana de legumes
40 min
Sopa de feijoca com agrião
40 min
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55 min
Sopa 2 feijões
45 min
Sopa de feijão frade com coentros
30 min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de grão e coentros
40 min
Sopa de nabiças
35 min