Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g amêndoa s/ pele
- 200 g farinha tipo 55
- 30 g açúcar amarelo
- 100 g manteiga
- 1 ovo
Recheio
- 600 g água
- 650 g abóbora cortada em pedaços
- 100 g leite
- 50 g manteiga
- 150 g açúcar amarelo
- 6 ovos
- ½ c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de noz-moscada
- ½ c. chá de gengibre em pó
- ¼ c. chá de cravinho em pó
Chantilly
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
-
20
g açúcar
lub 20 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2930.8 kJ / 700.5 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 47.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 138 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35 Min
Piza carbonara
1 Std.
Creme de abóbora e maçã
30 Min
Pão ralado com anchovas
5 Min
Pão de banana
1 Std. 20 Min
Frango Tikka Masala com massa
45 Min
Triffle de maçã, mascarpone e caramelo
4 Std.
Bacalhau com samfaina
1 Std.
Bolinhos de requeijão
Brak ocen
Pão de banana
1 Std. 50 Min
Brownies de chocolate e pistácio
45 Min
Brownies de abóbora e pepitas de chocolate
55min