Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g amêndoa c/ pele
- 1 banana madura em pedaços (120 g aprox.)
- 50 g manteiga de amêndoa
- 40 g eritritol (ver dica)
- 2 gemas de ovo
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 225.5 kJ / 53.9 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 19.1 mg
Alternatywne przepisy
Bolachas de aveia
20 min
Queques de cenoura
1h 40min
Scones da Sena
20 min
Bolachas de abóbora da Sena
1h 25min
Muffins de peru e ovo
1h
Biscoitos com casca de banana
1hod. 30min
Nós de limão com sementes de papoila
2h
Bolacha de amêndoa low carb
40min
Piza de atum low carb
1h
Bolachas de manteiga com xarope de ácer
1hod. 30min
Omelete de clara de ovo e coco
45min
Croissants com recheio de frutos secos vegan
2j 10 menit