Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g kereviz sapı, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 85 g havuç, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 170 g soğan, dörde bölünmüş
- 3 diş sarımsak
- 40 g tereyağı, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 30 g sızma zeytinyağı
- 450 g orta yağlı dana kıyma, 5-6 parçaya bölünmüş
-
70
g beyaz şarap, sek
lub 70 g kırmızı şarap, sek - 370 g domates püresi
- 50 g domates salçası
- 1 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- 2 - 3 tutam karabiber, damak tadına göre
- 1 adet defne yaprağı, kurutulmuş (opcjonalnie)
- ½ - 1 tk kuru kekik
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 958.8 kJ / 229.2 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Çerkez Tavuğu
1hod.
Beşamel Sos
15min
Mantarlı Risotto (2 porsiyon)
35 Min
Tart Hamuru
10 dk
Bolonez Soslu Lazanya
2 godz. 30 min
Kıymalı Domates Soslu Tam Buğday Spagetti
1h 25min
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1hod.
Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler
50 Min
Fındıklı Bolonez Sos (Vejetaryen)
35 Min
Dana Etli Bolonez
45 Min
Haşhaşlı Salata Sosu
5 dk
Pesto Sosu
15min