Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g kereviz sapı, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 85 g havuç, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 170 g soğan, dörde bölünmüş
- 3 diş sarımsak
- 40 g tereyağı, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 30 g sızma zeytinyağı
- 450 g orta yağlı dana kıyma, 5-6 parçaya bölünmüş
-
70
g beyaz şarap, sek
lub 70 g kırmızı şarap, sek - 370 g domates püresi
- 50 g domates salçası
- 1 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- 2 - 3 tutam karabiber, damak tadına göre
- 1 adet defne yaprağı, kurutulmuş (opcjonalnie)
- ½ - 1 tk kuru kekik
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 958.8 kJ / 229.2 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolonez Soslu Lazanya
2j 30 menit
Fırında Parmesan Kıtırlı Somon ve Sebzeler, Limonlu Krema Sos
1h
Spagetti Carbonara
40min
Teriyaki Sos (sarımsak ve zencefilli)
Brak ocen
Tatlı Patates ve Remoulade Soslu Bonfile
1h 30min
Sebzeli Karides
40min
Zencefilli Köpüklü Şarap
40min
Bloody Mary
15 min
Parmesan Peynirli Risotto
30min
Dana Etli Bolonez
45min
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1h
Kremalı Mantarlı Et
1h 10min