Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g konserve nohut (800 g'lık konserveden süzülmüş ve sudan geçirilmiş)
- 30 g limon suyu
- 130 g tahin
- 2 diş sarımsak
- ¼ tk toz kimyon
- 35 g riviera zeytinyağı
- 140 g su
- ¼ tk tuz
- 50 g tereyağı, oda sıcaklığında, parçalara bölünmüş
- ¼ tk tatlı kırmızı toz biber
- 60 g dilimlenmiş çemensiz pastırma, küçük parçalara bölünmüş (yakl. 0.5 - 1 cm)
- maydanoz yaprağı, ince kıyılmış
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1478.8 kJ / 353.8 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Muhammara
10min
Acı Biberli Zeytinyağı
25min
Zeytinyağlı Fava
35min
Burrata Peynirli Pancar Carpaccio
1sa 25 dk
Çerkez Tavuğu
1h
Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
2u. 55min
Pazılı ve Kuru Domatesli Kiş
1h
Pesto Sosu
15 Min
Haşhaşlı Salata Sosu
5min
Ballı, Soya Soslu, Hardallı Marinasyon
5min
Mutabbal
10min
Humus
1h